Η Ράνια Νικολούλη, στα πλαίσια της εκπαίδευσης νέων ηθοποιών, σκηνοθετεί το θεατρικό μονόλογο «Without you I’m nothing». Ένα έργο βασισμένο σε συρραφή αποσπασμάτων από το θεατρικό έργο «Τζόρνταν» και σε δικά της κείμενα.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που στα 20 της χρόνια κατηγορείται πως δολοφόνησε το παιδί της. Έζησε εντονα καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής της, ερωτεύτηκε, δοκιμάστηκε, απογοητεύτηκε, ονειρεύτηκε και έγινε μητέρα προτού το καταλάβει. Οι δυσκολίες της ζωής της, τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον εαυτό της και της θέτουν διλήμματα που καλείται να αντιμετωπίσει.

Η παράσταση δημιουργήθηκε μέσα από τεχνικές υποκριτικής και γόνιμο πειραματισμό, με στόχο το μετασχηματισμό του ηθοποιού χωρίς το φόβο της έκθεσης ή της απόρριψης. Μέσα από τη διαδικασία της αυτοπαρατήρησης, της παρατήρησης των συνανθρώπων μας αλλά και της καλύτερης αντίληψης του περιβάλλοντος, η έκφραση γίνεται αβίαστα. Αναδεικνύεται η αλήθεια του ρόλου, βλέπουμε τον κόσμο από την αρχή μέσα από τα μάτια του παιδιού που κρύβουμε μέσα μας και γνωρίζουμε τον εαυτό μας καλύτερα.

 

«Δεν ξέρω αν είχα ονειρευτεί ποτέ τίποτα από όσα επρόκειτο να ζήσω. Δεν ξέρω καν αν είχα ελπίσει ή ευχηθεί κάτι απ’ όλα αυτά. Ούτε μεγάλωσα τελικά αρκετά, ούτε ωρίμασα για να σου πω με σιγουριά τι θα έκανα σήμερα. Ήμουν απλά εγώ και μετά ήρθες εσύ. Και η ζωή μου απέκτησε σκοπό. Κι αλήθεια λέω… Όταν ήμουν μαζί σου, για πρώτη φορά…Με θαύμαζα! Τη μέρα που «έφυγες» στο ράδιο ακουγόταν ένα τραγούδι με τίτλο «Without you I’m nothing». Σημάδι είπα μέσα μου…»

 

Συντέλεσαν στη δημιουργία και την ολοκλήρωση της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Ράνια Νικολούλη
Ερμηνεία: Μάνια Δαμουλιάνου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύη Ζάτα
Video Art: Αγγελίνα Βοσκοπούλου
Φωτογραφία: Δημήτρης Γρηγοράκης
Μουσικές Επιλογές: Ράνια Νικολούλη
Μοντάζ: Χρήστος Βατάκης

Παραστάσεις: 19 και 20 Οκτωβρίου 2015 στις 21:00μμ.

Θέατρο Εμπρός

Είσοδος Ελεύθερη